Outfitinspiratie voor een wintertrouw

Outfitinspiratie voor een wintertrouw

De wintermaanden staan voor de deur en dit wil zeggen dat er weer heel wat leuke gelegenheden zitten aan te komen. Kerstmis, Nieuwjaar of misschien staat er wel een winter wedding op jouw planning? Aftellen maar! Of denk jij eerder: 'Help! Welke outfit draag ik voor deze gelegenheid tijdens deze koude maanden?'. Sillie got your back ladies! Wij stelden enkele tips en tricks voor jullie samen. Lees ze verder op ons eerste blogbericht.

 

Een simpel, maar stijlvolle dameskledij!

'Keep it simple but classy' is onze eerste tip. Wie zich voelt stralen in een jurk, hoeft deze niet in zijn kast te laten hangen omwille van de kou! Opteer in dit geval voor een kleed met lange mouwen. Er bestaan heel wat leuke jurken binnen deze categorie. Ze kunnen variëren van: feestelijke jurken met een open rug tot een gesloten jurk met glitters. Jouw persoonlijke stijl zal er zeker ergens tussen te vinden zijn! Het voordeel aan een kleed met lange mouwen is dat je er ook snel en gemakkelijk een panty mee kunt combineren. Het vloekt op deze manier helemaal niet met de bovenkant van het kleed.

Eénmaal je de perfecte match hebt gevonden met het kleed, ben je al half op weg! Je kunt er namelijk voor kiezen om ze zelf wat extra op te pimpen. Een opvallende oorbel, jouw favoriete hakken of kleurrijke haaraccessoires. Het zijn kleine details die je outfit kunnen maken!

 

Ten slotte maak je jouw outfit ready to go met een lange elegante en vooral warme mantel. Kies voor een mantel die even lang of net iets langer is dan jouw kleed. Zo blijft jouw outfit nog een surprise tot het trouwfeest zelf. Wie zal jij omver blazen als je deze mantel uitgooit?

 

Kleurrijke outfits voor op een trouw!

Ben jij toch eerder een waaghals? Experimenteer dan met kleuren.

Als je goed nadenkt over leuke kleurcombinaties en deze ook durft te showen tijdens de donkere maanden dan valt jouw outfit letterlijk en figuurlijk op!

Een eerste manier om een outfit kleurrijk te maken is door te werken met één opvallend item. Neem nu een mooie, gekleed bloes in een opvallend kleur. Deze kun je snel en gemakkelijk combineren met een feestelijke rok of een gekleede broek. Kleurrijk, opvallend en je blijft ook warm tijdens deze feestelijke dag. Worden jullie hier ook zo happy van?

 

Ik hoor jullie ondertussen ook al denken, welke jas draag ik op deze outfit? Een terechte vraag! Je houdt in dit geval best in je achterhoofd dat je niet lang buiten bent. Vaak ben je enkel buiten om naar de auto te stappen of naar het trouwfeest zelf. Als dit het geval is dan zul je met andere woorden je jas niet lang nodig hebben. Je kunt opteren om een sjaal over je outfit heen te dragen. Een grote, warme en zachte sjaal in een neutraal kleur is ideaal in dit geval!

Spreken onze tips rond kleur jou aan en wil je iets gewaagder gaan dan enkel één opvallend item? We got you! Je kunt er ook kiezen om all in op één opvallend kleur in te zetten. Een opvallende jurk, een kleurrijke jumpsuit of een klassiek broekpak in een kleur waar niemand naast kan kijken. Het zijn drie verschillende stijlen, maar het concept blijft hetzelfde: kleur! Nog niet overtuigd? Laten we dan afsluiten met enkele leuke weetjes en tips bij het dragen van een broekpak.

 

Werk met laagjes

Een eerste handig voordeel aan een broekpak is dat het je zeker zal beschermen tegen de kou. Daarnaast laat deze outfit het ook toe om te werken met laagjes. Vaak bouwen we onze lagen op langs buiten. Denk maar aan een extra trui, een extra dikke jas, nog een sjaal en een muts en we zijn er helemaal klaar voor. In dit voorbeeld bouwden we verder op onze kledij die we reeds aanhebben. Je kunt ook opteren om onder je gekozen outfit laagjes op te bouwen. Denk maar aan een basic top om je lichaam lekker warm te houden. Daar kun je al snel een bloesje opdragen en niemand zal het opmerken.

 

Anderzijds kun je ook een t- shirt met lange mouwen dragen onder de blazer en onder dit item kun je opnieuw laagjes gaan opbouwen. Krijg je dan toch plots te warm op de dansvloer dan kun je snel en gemakkelijk je blazer of een ander item uitdoen. Geen excuus om niet te dansen dus!

 

 

Sillie boetiek