Hoe combineer ik kleuren in mijn kledij?

Experimenteer jij graag met kleuren of wil je liever afstappen van de donkere kledingstukken in jouw kleerkast? Dan is kan dit blogbericht er eentje jou! Sillie boetiek geeft dames die opzoek zijn naar fashiontips en kwaliteitsvolle dameskledij met veel plezier de nodige modetips! Wij laten jou in ons volgende blogbericht drie fashiontips zien om kleuren in dameskledij op de juiste manier te combineren. Veel leesplezier ladies!

 

Color blocking

We bijten de spits af met het concept 'color blocking'. Deze trend is er eentje voor de echte durvers onder ons! Je zal het concept zeker al hebben zien passeren, want het is momenteel zeer actueel in het fashionwereldje.

Wat is color blocking en voor wie is het? 

Color blocking is letterlijk het gebruiken van verschillende blokken kleur in je outfit. We laten je hier zien hoe je dit kunt toepassen en voor wie dit concept het beste geschikt is. Je start met het kiezen van twee contrasterende of ook wel eens tegengestelde kleuren genoemd. Denk bijvoorbeeld aan paarse en gele of oranje en groen kledingstukken in jouw kast.

 

Vind je het moeilijk om tegengestelde kleuren te vinden? Gebruik dan het kleurenwiel. Contrasterende kleuren staan hier tegenover elkaar. 

 

Graag een concreet voorbeeld?

 
In deze eerste inspo kun je zien hoe we onze kledingstukken met de kleuren groen en oranje combineren. Deze outfit staat voor: comfy, classy en kleurrijke dameskledij! Ben jij al klaar om colorblocking uit te testen?
 
Let wel op! Deze trend is niet voor iedereen het beste idee. De blokken kleur 'snijden' je lichaam namelijk in twee waardoor onze ogen minder vlot over de outfit vloeien. Deze trend raden wij dus niet zo zeer aan bij kleinere mensen. Niet getreurd, want ook aan jullie hebben we gedacht!

Harmonieuze kleuren

Welke kleuren zijn harmonieuze kleuren?

 
Spreekt color blocking jou minder aan? Probeer dan eens te experimenteren met harmonieuze kleurcombo's. Hier kies je voor kledingstukken waarvan de kleuren naast elkaar op het kleurenwiel liggen. Wij testen het voor jullie uit met roze en paars.  Ons roze hemd blend mooi samen met de bordeaux broek. Een kleurencombo waar je misschien niet meteen aan zou denken, maar wij zijn helemaal voor! Je kunt deze kledingstukken ook bij ons in de winkel kopen. Spreekt deze outfit jou niet aan, kom gerust eens langs bij ons in onze kledingswinkel voor dames in Brugge. Wij helpen je verder met deze techniek en zoeken samen met jou naar de perfecte outfit.
 

Ton sur ton

Last but not least: de 'ton sur ton' methode.

Wat houdt de ton sur ton methode precies in?

Hier ga je aan de slag met verschillende kleurtinten binnen één kleur. Het onderstaande voorbeeld maakt dit concept snel duidelijk voor jullie. 
 
 
We combineerden in dit voorbeeld 2 blauwe items. Zoals je kunt zien is de blauwe kleur van de broek niet dezelfde tint blauw als deze van de trui.
Bij deze methode experimenteer je dus met lichtere of donkerdere varianten van eenzelfde kleur. Zo valt de broek bijvoorbeeld veel harder op dan de trui. Dit is een methode die vaak onbewust wordt toegepast. Het is met andere woorden simpel en snel toepasbaar! Probeer jij het ook eens?

Een andere variant van ton-sur-ton is om een volledige outfit in precies hetzelfde kleur en tint te dragen. Dit leidt vaak tot heel classy outfits!